Hyvää lukuvuoden alkua koteihin!
Tervetuloa aloittamaan uusi lukuvuosi Linnakankaan koulussa! Tässä tiedotteessa kerromme koulun arkeen liittyviä ajankohtaisia asioita.
Linnakankaan koulun kasvu jatkuu ja tulevan lukuvuoden aloittaa 910 oppilasta. Määrä muuttuu koko ajan. Koulun henkilökunnassa on myös jälleen uusia kasvoja alkavalle lukuvuodelle niin opettajissa kuin ohjaajissa. Henkilökuntaluettelo on nähtävillä koulun kotisivuilla.
KORONATOIMENPITEET KOULUSSA
Valitettavasti kesän jälkeen emme pääse normaaliin tilanteeseen vieläkään vaan koronarajoitustoimenpiteet ovat palanneet myös kouluihin. Käytännössä tämä tarkoittaa siis ruokailujen, tapahtumien/juhlien, kokoontumisten ja maskisuositusten osalta rajoitustoimentoimenpiteiden jatkumista. Päivärytmissä noudatamme koko koulussa yhteistä aikataulua. Alueellinen koordinaatioryhmä linjaa Pohjois-Pohjanmaan tilannetta to 5.8. ja kunnan poikkeusolojen johtoryhmä kunnan rajoitustoimenpiteitä eri toiminnoissa tarkemmin pe 6.8. Tiedotamme näiltä osin lisää tarkemmin.
KOULUN ALOITUSPÄIVÄ OPPILAILLA
Koulu alkaa kaikilla oppilailla ke 11.8. klo 9.00-13.00. 1-2-lk. oppilaat kokoontuvat koulun sisäpihalle, josta opettajat noutavat heidät sisälle. 3-lk. oppilaat kokoontuvat koulun sisäpihan D-oven edustalle, josta he siirtyvät sisälle opettajien johdolla. 7-lk. oppilaat tulevat Linnakangassaliin (uusi liikuntasali), josta siirrytään luokanohjaajien johdolla kotiluokkiin. Muiden luokka-asteiden oppilaat siirtyvät suoraan omiin kotiluokkiin klo 9.00.
1-6-lk. oppilaat säilyttävät polkupyörät päiväkodin pysäköintialueen edessä (Linnakaarron puoleinen pääty) olevissa pyörätelineissä ja 7-9-lk. oppilaat Tahkoseläntien puoleisissa kiinteissä pyöräparkeissa.
VUOSILUOKITTAISET SOLUT JA OPPIMISYMPÄRISTÖT
Linnakankaan koulussa on rakennettu pedagogista toimintakulttuuria vuosien ajan. Koulussa tehdyt tilaratkaisut on suunniteltu opetussuunnitelman mukaisia pedagogisia ratkaisuja tukeviksi.
Koulun toimintasuunnitelmassa kuvaamme opetusta seuraavasti:
Opetussuunnitelman oppimiskäsitys pohjautuu aktiiviseen toimijaan. Oppiminen tapahtuu vuorovaikutuksessa toisten oppilaiden, opettajien ja muiden aikuisten sekä eri yhteisöjen ja oppimisympäristöjen kanssa. Oppimisympäristöillä mahdollistetaan lapsen yksilöllisen oppimisen huomioiminen. Oppimisympäristöt ovat monipuolisia, monikäyttöisiä, erilaiset työtavat mahdollistavia, joustavia, muunneltavia ja eriyttäviä. Tilat mahdollistavat joustavan ryhmittelyn sekä ryhmien sisällä että ryhmien kesken.
Linnakankaalla koulun saman vuosiluokan oppilaat sijoittuvat fyysisesti lähekkäin muodostaen solun. Solut tarkoittavat oppilaiden kotiluokista muodostuvia muutaman luokan vuosiluokittaisia soluja, joiden sisällä oppimisympäristöjen ja työtapojen monipuolistaminen mahdollistetaan useamman aikuisen yhteistyöllä. Kaikilla tasoilla pyritään yhteisopettajuuteen ja koulun aikuisten väliseen yhteistyöhön oppilaiden hyvinvoinnin ja oppimisen edistämiseksi. Tämä mahdollistaa joustavien pedagogisten ratkaisujen käytön ja kokeilun yhteisesti solun sisällä.
1-2-luokkalaiset opiskelevat yhdysluokissa. Solu muodostuu siis kahdesta luokasta, joissa puolet oppilaista on ykkösluokkalaisia ja puolet kakkosluokkalaisia. Yhtenäistimme tälle syksylle kirjaintunnukset Kempeleen kunnan muiden koulujen mukaisiksi. Tästä johtuen oppilaan edellisen vuoden luokan kirjaintunnus on muuttunut seuraavasti:
1-2 A: 1-2 A ja 1-2 B
1-2 B: 1-2 C ja 1-2 D
1-2 C: 1-2 E ja 1-2 F
1-2 D: 1-2 G ja 1-2 H
0-1 E: 1-2 I ja 1-2 J
Kempeleen koululaitoksen toimintakulttuurin kulmakiviä ovat:
• Kasvatusyhteisöt, jotka muodostuvat aktiivisista oppilaista ja aikuisista. Kasvatusyhteisöjen
toimintaperiaatteina ovat kuulluksi tuleminen ja osallisuus
• Yhteisopettaminen ja tiimiopettajuus
• Oppimisympäristöjen hyödyntäminen monipuolisesti
• Selkeä oppilaiden taitojen jatkumo
• Oppimisen arviointi on jatkuvaa, monipuolista, oppimista kannustavaa ja edistävää
Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma on luettavissa netistä pdf-muodossa osoitteessa http://www.kempele.fi/varhaiskasvatus-ja-opetus/perusopetus/opetussuunnitelmat-ja-hyvan-kasvun-ohjelma.html
Linnakankaan koulun kulmakivinä kaikessa toiminnassa ovat YHTEISÖLLISYYS, YKSILÖLLISYYS, KEHITTYVÄ JA ROHKEA, KOHTAAVA JA EMPAATTINEN.
KOULUN PÄIVÄRYTMI
Oppitunnit ja välitunnit jaksottuvat koulupäivän aikana seuraavasti:
klo 8.30-9.45
VÄLITUNTI
klo 10.10-11.40 (11.25 7.-9.lk:t)
VÄLITUNTI
klo 12.05-13.20
VÄLITUNTI
klo 13.35-14.50
VÄLITUNTI
14.55-16.10
Ruokailu tapahtuu klo 10.10-12.00 välisenä aikana. Keskiviikkoisin kaikilla oppilailla koulu päättyy viimeistään klo 13.20.
VÄLITUNNIT
Oppilaat viettävät välitunnit välituntialueella. Välituntialue ja säännöt käydään yhdessä oppilaiden kanssa läpi heti koulun alkaessa. Koronatilanteesta johtuen välituntialueet on jaettu luokka-astekohtaisiin alueisiin ja välitunnille kulkeminen on porrastettu. Pienemmillä 1-2-lk. oppilailla välituntialue on koulun sisäpiha. 3-9-lk. oppilaille on omat alueet uudisosan piha-alueella ja kentällä. Kaikki välitunnit ovat valvottuja.
Välitunneilla oppilaat noudattavat koulun järjestyssääntöjä.
JÄRJESTYSSÄÄNNÖT
Perusopetuslain 29§ mukaisesti koulullamme on voimassa olevat järjestyssäännöt, joilla edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Järjestyssääntöihin olemme liittäneet Linnakangassopimuksen, joka koskee kaikkia talon lapsia ja aikuisia. Sopimuksessa lupaamme seuraavat asiat: 1. Tervehdin kohteliaasti. 2. Olen ystävällinen ja auttavainen, 3. Olen rehellinen ja 4. Kunnioitan toisia ja ympäristöä.
Koulussa sopimus ja säännöt käydään oppilaiden kanssa läpi ryhmissä, mutta voitte myös kotona keskustella lastenne kanssa sopimukseen ja sääntöihin kuuluvista asioista. Meidän kaikkien sitoutuminen näihin on tärkeää vahvistaen yhteistä toimintakulttuuria.
OPPILAAN POISSAOLOT
Huoltaja ilmoittaa oppilaan sairauspoissaolot aina Wilmassa luokanopettajalle/luokanohjaajalle. Muut poissaolot anotaan Wilmassa etukäteen. Luokanopettaja/luokanohjaaja myöntää oppilaan poissaolot viiteen koulupäivään saakka. Tätä pidemmät poissaolot myöntää rehtori.
KULJETUKSET
Linnakankaan koulukuljetuksen järjestää Oulun Taksipalvelut Oy ja Oulun aluetaksi erilliskyyditykset.
KENGÄTÖN KOULU
Olemme kengätön koulu. Ulkokengät jätetään kunkin vuosiluokan solun sisääntuloaulan kenkähyllyille. Oppilailla on mahdollista käyttää erillisiä sisätossuja. Oppilaiden kenkien nimeäminen on tässä tilanteessa erityisen tärkeää. Kengättömyys koskee luonnollisesti myös kaikkia talon aikuisia ja vierailijoita.
Uudisosassa (7-9-lk. ja 3-lk.) oppilailla on henkilökohtaiset säilytyslokerikot, joissa säilytetään ulkotakit yms. vaatteet sekä koulupäivän aikana tarvittavia tavaroita. Ulkokengille on omat säilytyshyllyt jokaiselle luokka-asteelle.
AAMU- JA ILTAPÄIVÄKERHOTOIMINTA 1-2-LK. OPPILAILLE
Aamu- ja iltapäivätoiminta käynnistyy ke 11.8. Aamupäiväkerho toimii klo 7.00-10.10 ja iltapäiväkerho klo 11.40-17.00 välisellä ajalla. Koronatilanteesta johtuen toivomme vanhempien välttävän sisätiloihin tulemista ja saattavan ja hakevan lapsen koulun pihalta. Yhteydenpitoa toivotaan tehtävän puhelimitse ja Wilman kautta.
Linnakankaalla toimii kolme iltapäiväkerhoryhmää: Syli-kerhossa ovat lapset luokilta 1-2 AB ja 1-2CD. Syli-kerhon puhelinnumero on 044-4972612. Syli-kerhon ohjaajia ovat Tarja Tolonen, Vuokko Pinola, Pirkko Ketola ja Mika Moilanen. Taitopaja-kerhossa ovat lapset luokilta 1-2GH ja 1-2IJ. Taitopaja-kerhon puhelinnumero on 044-4972182. Kerhossa toimivat ohjaajina Jani Haapalainen, Raija Siniaalto, Miia Yli-Korpela ja Pirjo Huoponen. Tornisolun kerhoon kuuluvat lapset luokilta 1-2 EF. Kerhon ohjaajina toimivat Jenny Turpeinen ja Heidi Lehtosaari. Tornisolun puhelinnumero on 044-4972180. Ohjaajat huolehtivat ensimmäisinä päivinä lasten kulkemisesta koulun ja apip-kerhojen välillä.
Aamupäiväkerhon puhelinnumero on 044-4972612.
Toiminnassa noudatetaan kunnanhallituksen hyväksymää koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelmaa. Kerhoista tulee erillinen Forms-kysely koteihin Wilman kautta tämän viikon aikana ja tarkempi kerhokohtainen tiedote ensi viikolla.
Aamu- ja iltapäivätoiminnasta vastaa koulussamme apulaisrehtori Marja Nikki, p.044-4972 254.
LUKUVUODEN TYÖ- JA LOMA-AJAT KEMPELEEN PERUSOPETUKSESSA
Syyslukukausi 11.8.- 22.12.2021
Kevätlukukausi 10.1.- 4.6.2022
Lomat ja vapaapäivät
Syysloma 25.-29.10.2021 (viikko 43)
Joululoma 23.12.2021 - 9.1.2022
Talviloma 7.3. - 13.3.2022 (viikko 10)
Pääsiäinen 15.- 18.4.2022
Helatorstai 26.5.2022
Muuta huomioitavaa
- koulunaloitusviikolla 32: ke 11.8. kaikilla oppilailla koulua klo 9-13 1-6-lk. luokanopettajan ja 7-9-lk. luokanohjaajan pitämänä. To 13.8. ja pe 14.8. kaikilla oppilailla koulua klo 8.30-12.30 lukujärjestyksen mukaisesti.
- ma 16.8. siirrytään normaaliin lukujärjestyksen mukaiseen työskentelyyn
Uintiviikot:
syksy: vko 39-41 (1-6-lk.), vko 46-48 (7-9-lk.)
kevät: vko 5-6 (1-6-lk.), vko 7-9 (7-9-lk.)
Koulu- ja päiväkotivalokuvaukset:
20.-22.9. / Linnakankaan koulu
23.- 24.9. / Linnakankaan päiväkoti
VKO 33 (16.-20.8.)
Työjärjestyksen mukainen koulu alkaa!
VKO 34 (23.-27.8.)
Työjärjestyksen mukainen kouluviikko
Toivotamme kaikille reipasta koulunaloitusta ja tervetuloa kouluun!
LINNAKANKAAN KOULUN VÄKI
Julkisesti, opettajille, opiskelijoille, henkilökunnalle ja huoltajille