Elokuun kuukausitiedote koulun aloitukseen lv.2024-2025/Linnakankaan koulu

Hyvää lukuvuoden alkua koteihin!

Tervetuloa aloittamaan uusi lukuvuosi Linnakankaan koulussa! Tässä tiedotteessa kerromme koulun arkeen liittyviä ajankohtaisia asioita.

Linnakankaan koulun tulevan lukuvuoden aloittaa tämän päivän tiedoilla 978 oppilasta. Koulun henkilökunnassa on myös jälleen uusia kasvoja alkavalle lukuvuodelle niin opettajissa kuin ohjaajissa. Henkilökuntaluettelo on nähtävillä koulun kotisivuilla. 

 

PIHA-ALUEEN UUDISTAMINEN JA MUUTOKSET

Koulun piha-alueen uudistaminen on edennyt kesän aikana mutta on vielä osittain kesken johtuen laitetoimittajien aikatauluista. Ensimmäinen vaihe valmistuu syyskuun loppuun mennessä. Muutostyöt jatkuvat ensi kesänä seuraavalla vaiheella. Huomioitavaa piha-alueen uudistuksessa on, että kaikilla moottoriajoneuvoilla ajaminen koulun pihalle on kiellettyä poislukien hälytys- ja huoltoajoneuvot. Luvaton ajaminen piha-alueelle/-alueella on sakkorangaistuksen alainen teko. 

 

KOULUN ALOITUSPÄIVÄ KE 7.8. OPPILAILLA

Koulu alkaa kaikilla oppilailla ke 7.8. klo 9.00. Päivä päättyy 1-2-lk.oppilailla klo 11.40 ja 3-9-lk.oppilailla klo 13.00. 1-2-lk. oppilaat kokoontuvat koulun sisäpihalle, josta opettajat noutavat heidät sisälle. 7-lk. oppilaat tulevat Linnakangassaliin (iso liikuntasali), josta siirrytään luokanohjaajien johdolla kotiluokkiin. Muiden luokka-asteiden oppilaat siirtyvät suoraan omiin kotiluokkiin klo 9.00.

Kotiluokat:

7A Aleksi Hautala KAT5

7B Essi Halonen KUV

7C Kaisu Puumalainen 2016

7D Hanna Rasivirta SON3

7E Niina Suutari FYKE/pinkki

7F Ulla Snicker-Okkonen ZAT/2253

8A Kaisa Kuha DRAA

8B Olli-Pekka Saarinen KAA4

8C Tuomas Huhtala FYKE/vihreä

8D Heidi Hallikainen KAA1

8E Mari-Liisa Kurkela 2013

8F Iida Pikkuaho SON1

9A Niina Rannanjärvi Auditorio

9B Milla Kosunen 2017

9C Tuuli Rikkola FYKE/sininen

9D Miia Kivimäki 2012

9E Terho Kohonen ZAT/2252

 

1-6-lk. oppilaat säilyttävät polkupyörät päiväkodin pysäköintialueen edessä (Linnakaarron puoleinen pääty) olevissa pyörätelineissä ja 7-9-lk. oppilaat Tahkoseläntien puoleisissa kiinteissä pyöräparkeissa. Mopoille on oma pysäköintialue Tahkoseläntien puoleisella pysäköintialueella.

 

VUOSILUOKITTAISET SOLUT JA OPPIMISYMPÄRISTÖT

Linnakankaan koulussa on rakennettu pedagogista toimintakulttuuria vuosien ajan. Koulussa tehdyt tilaratkaisut on suunniteltu opetussuunnitelman mukaisia pedagogisia ratkaisuja tukeviksi.

Koulun toimintasuunnitelmassa kuvaamme opetusta seuraavasti:

Opetussuunnitelman oppimiskäsitys pohjautuu aktiiviseen toimijaan. Oppiminen tapahtuu vuorovaikutuksessa toisten oppilaiden, opettajien ja muiden aikuisten sekä eri yhteisöjen ja oppimisympäristöjen kanssa. Oppimisympäristöillä mahdollistetaan lapsen yksilöllisen oppimisen huomioiminen. Oppimisympäristöt ovat monipuolisia, monikäyttöisiä, erilaiset työtavat mahdollistavia, joustavia, muunneltavia ja eriyttäviä. Tilat mahdollistavat joustavan ryhmittelyn sekä ryhmien sisällä että ryhmien kesken.

Linnakankaalla koulun saman vuosiluokan oppilaat sijoittuvat fyysisesti lähekkäin muodostaen solun. Solut tarkoittavat oppilaiden kotiluokista muodostuvia muutaman luokan vuosiluokittaisia soluja, joiden sisällä oppimisympäristöjen ja työtapojen monipuolistaminen mahdollistetaan useamman aikuisen yhteistyöllä. Kaikilla tasoilla pyritään yhteisopettajuuteen ja koulun aikuisten väliseen yhteistyöhön oppilaiden hyvinvoinnin ja oppimisen edistämiseksi. Tämä mahdollistaa joustavien pedagogisten ratkaisujen käytön ja kokeilun yhteisesti solun sisällä.

1-2-luokkalaiset opiskelevat yhdysluokissa. Solu muodostuu siis kahdesta luokasta, joissa puolet oppilaista on ykkösluokkalaisia ja puolet kakkosluokkalaisia.

Kempeleen koululaitoksen toimintakulttuurin kulmakiviä ovat:

• Kasvatusyhteisöt, jotka muodostuvat aktiivisista oppilaista ja aikuisista. Kasvatusyhteisöjen toimintaperiaatteina ovat kuulluksi tuleminen ja osallisuus

• Yhteisopettaminen ja tiimiopettajuus

• Oppimisympäristöjen hyödyntäminen monipuolisesti

• Selkeä oppilaiden taitojen jatkumo

• Oppimisen arviointi on jatkuvaa, monipuolista, oppimista kannustavaa ja edistävää

Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma on luettavissa netistä pdf-muodossa osoitteessa Opetussuunnitelmat

Linnakankaan koulun kulmakivinä kaikessa toiminnassa ovat YHTEISÖLLISYYS, YKSILÖLLISYYS, KEHITTYVÄ JA ROHKEA, KOHTAAVA JA EMPAATTINEN.

 

KOULUN PÄIVÄRYTMI

Oppitunnit ja välitunnit jaksottuvat koulupäivän aikana seuraavasti:

klo 8.30-9.45

VÄLITUNTI

klo 10.10-11.40 (11.25 7.-9.lk:t)

VÄLITUNTI

klo 12.05-13.20

VÄLITUNTI

klo 13.35-14.50

VÄLITUNTI

14.55-16.10

Ruokailu tapahtuu klo 10.10-12.00 välisenä aikana. Keskiviikkoisin kaikilla oppilailla koulu päättyy viimeistään klo 13.20.

 

KOULUN JAKSOTUS, OPPITUNNIT JA TYÖJÄRJESTYKSET

Lukuvuosi jakaantuu viiteen jaksoon. Lv.2024-2025 jaksot:

1.jakso 7.8.-27.9.

2.jakso 30.9.-22.11.

3.jakso 25.11.-31.1.

4.jakso 3.2.-4.4.

5.jakso 7.4.-31.5.

Oppituntien pituudet ovat pääsääntöisesti 75min, mutta osassa taito- ja taideaineissa sekä valinnaisaineissa ne ovat 90min. Oppilaiden työjärjestykset ovat nähtävillä wilmassa ennen jakson vaihtumista. Tulevan lukuvuoden ensimmäisen jakson lukujärjestykset ovat nähtävillä wilmassa oppilaan kohdalla.

 

POIKKEAMAT VKO:JEN 38-39 JA 40 OPPILAIDEN KOULUPÄIVISSÄ

Kunnallisen perusopetuksen henkilöstön koulutuksen johdosta vko:lla 38-39 ja 40 oppilailla on poikkeamia koulupäivien aloitus- ja lopetusajoissa. Muutokset ovat seuraavat: 

vko 38

ti 17.9. 3-6lk. kaikilla oppilailla koulupäivä päättyy klo 11.40                  

ke 18.9. 7-9lk. kaikilla oppilailla koulupäivä alkaa klo 10.10                 

to 19.9. 3-6lk. kaikilla oppilailla koulupäivä alkaa klo 10.10                     

to 19.9. 7-9lk. kaikilla oppilailla koulupäivä päättyy klo 12.05                

vko 39

pe 27.9. 1-2lk. kaikilla oppilailla koulupäivä alkaa klo 10.10  

vko 40

ti 1.10. 1-2lk. kaikilla oppilailla koulupäivä päättyy klo 11.40

 

VÄLITUNNIT

Oppilaat viettävät välitunnit välituntialueella. Välituntialue ja säännöt käydään yhdessä oppilaiden kanssa läpi heti koulun alkaessa. Välituntialueet on jaettu luokka-astekohtaisiin alueisiin. 1-2-lk. oppilailla alueena on koulun sisäpiha ja 3-6-lk. oppilaiden alueena välipihan alue ja 7-9lk. oppilailla Tahkoseläntien puoleinen piha-alue. Oppilailla on mahdollista kentän käyttöön syyskaudella syyslomaan saakka siten, että 3-6-lk. kenttäaika on klo 11.40-12.05 ja 7-9-lk. oppilailla klo 9.45-10.10. Kaikki välitunnit ovat valvottuja. Välitunneilla oppilaat noudattavat koulun järjestyssääntöjä.

 

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Perusopetuslain 29§ mukaisesti koulullamme on voimassa olevat järjestyssäännöt, joilla edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Järjestyssääntöihin olemme liittäneet Linnakangassopimuksen, joka koskee kaikkia talon lapsia ja aikuisia. Sopimuksessa lupaamme seuraavat asiat: 1. Tervehdin kohteliaasti. 2. Olen ystävällinen ja auttavainen, 3. Olen rehellinen ja 4. Kunnioitan toisia ja ympäristöä.

Koulussa sopimus ja säännöt käydään oppilaiden kanssa läpi ryhmissä, mutta voitte myös kotona keskustella lastenne kanssa sopimukseen ja sääntöihin kuuluvista asioista. Meidän kaikkien sitoutuminen näihin vahvistaa yhteistä toimintakulttuuria.

 

OPPILAAN POISSAOLOT

Huoltaja ilmoittaa oppilaan sairauspoissaolot aina Wilmassa luokanopettajalle/luokanohjaajalle. Muut poissaolot anotaan Wilmassa etukäteen. Luokanopettaja/luokanohjaaja myöntää oppilaan poissaolot viiteen koulupäivään saakka. Tätä pidemmät poissaolot myöntää rehtori.

Opetuksen järjestäjä on jatkossa velvollinen poissaolojen seurannan lisäksi ennalta ehkäisemään ja puuttumaan poissaoloihin suunnitelmallisesti. Opetuksen järjestäjän tulee ilmoittaa luvattomista poissaoloista oppilaan huoltajalle tai muulle lailliselle edustajalle. (POL 947/2022).

 

KOULUTAPATURMAT JA ESINEVAHINGOT

Koulussa, koulumatkalla ja koulun järjestämissä tilaisuuksissa kuten luokkaretkillä ja leirikoulussa sattuneen tapaturman hoito on oppilaalle maksutonta (perusopetuslaki 34 §). Koulutapaturmana pidetään tapaturmaa, joka tapahtuu opetustyön aikana, välitunnilla tai muussa koulun järjestämässä tilaisuudessa. Koulumatkalla tarkoitetaan koulun ja kodin välistä suorinta reittiä.

Mikäli koulumatkalla sattunut tapaturma on tapahtunut moottoriajoneuvolla tai toisena osapuolena on moottoriajoneuvo, kuuluvat nämä tapaturmat kyseisen ajoneuvon liikennevakuutuksen piiriin. Kempeleen kunta on vakuuttanut perusopetuksen oppilaat, koululaisten aamu- ja iltapäiväkerhoon kuuluvat sekä lukion opiskelijat Lähitapiolassa.

Jos oppilaan/opiskelijan koulutapaturma on sattunut koulumatkalla tai vaatii hoitoa koulupäivän jälkeen, on asiasta ilmoitettava mahdollisimman pian koululle.

Kouluilla koulutapaturmissa yhteyshenkilöinä ovat koulusihteerit.

Koulutoimistossa koulutapaturmissa yhteyshenkilöt Elina Siira p.050 316 9684 ja Hanne Väisänen p.040 128 6267.

Oppilaiden esinevahinkoja (esim.pyörät, puhelimet, vaatteet jne.) ei korvata. Korvattaviin tapauksiin sovelletaan vahingonkorvauslakia.

Tapaturmiin liittyen annamme myöhemmin tarkempaa tietoa toimintatavoista vakuutusyhtiön muutoksen myötä. 

 

LÄÄKEHOITO JA RUOKA-AINEALLERGIAT

Koulupäivän aikana lääkehoitoa tarvitseville oppilaille tehdään lääkehoitosuunnitelma yhteistyössä huoltajien kanssa. Pyydämme huoltajia olemaan asiasta viipymättä yhteydessä luokanopettajaan/-ohjaajaan. Mahdolliset oppilaan erityisruokavaliot ja ruoka-aineallergiat ilmoitetaan Wilman oppilastietolomakkeessa. Oppilastietolomake tulee huoltajille täytettäväksi viikolla 32.

 

ASUINPAIKAN VAIHTO KUNNAN SISÄLLÄ

Jos oppilaan tai huoltajien osoite- tai yhteystiedoissa tapahtuu muutoksia, ilmoitetaan niistä aina mahdollisimman pian koululle. Mikäli oppilaaksiottoalue muuttuu kunnan sisällä ja oppilaan halutaan jatkavan aloittaneessa koulussa, tulee tehdä koulupaikkahakemus ns.toissijaisesta koulupaikasta. Toissijaisen koulupaikan päättää sivistysjohtaja. Huoltaja huolehtii mahdollisista kuljetuskustannuksista.

 

KULJETUKSET

Linnakankaan koulukuljetuksen järjestävät alkavalla lukuvuodelle Triviabus, Saaga Travel (urheilukenttä- ja uintikuljetukset) ja tarvittaessa erilliskyyditykset Oulun aluetaksi.

 

KENGÄTÖN KOULU

Olemme kengätön koulu. Ulkokengät jätetään kunkin vuosiluokan solun sisääntuloaulan kenkähyllyille. Oppilailla on mahdollista käyttää erillisiä sisätossuja. Oppilaiden kenkien nimeäminen on tässä tilanteessa erityisen tärkeää. Kengättömyys koskee luonnollisesti myös kaikkia talon aikuisia ja vierailijoita.

Uudisosassa (7-9lk. ja 6lk.) oppilailla on henkilökohtaiset lukolliset säilytyslokerikot, joissa säilytetään ulkotakit yms. vaatteet sekä koulupäivän aikana tarvittavia tavaroita. Ulkokengille on omat säilytyshyllyt.

 

AAMU- JA ILTAPÄIVÄKERHOTOIMINTA 1-2-LK. OPPILAILLE

Aamu- ja iltapäivätoiminta käynnistyy ke 7.8. Aamupäiväkerho toimii klo 7.00-10.10 ja iltapäiväkerho klo 11.40-17.00 välisellä ajalla. Kerhoon tutustuminen on mahdollista ti 6.8. klo 14-16 välisenä aikana (sisäänkäynti koulun sisäpihalta A7-ovesta).

Linnakankaalla toimii kolme iltapäiväkerhoryhmää: Syli-kerhossa ovat lapset luokilta 1-2 FKGH. Syli-kerhon puhelinnumero on 044-4972612. Syli-kerhon ohjaajia ovat Jani Haapalainen, Katja Andersson, Auli West ja Simon Wylie. Taitopaja-kerhossa ovat lapset luokilta 1-2 ABIJ. Taitopaja-kerhon puhelinnumero on 044-4972182. Kerhossa toimivat ohjaajina Nina Karjalainen, Tarja Tolonen, Taina Sakko, Pirkko Ketola ja Julia Kekarainen. Zatelliitin kerhoon kuuluvat lapset luokilta 1-2 CDE. Kerhon ohjaajina toimivat Raija Siniaalto, Vuokko Pinola, Tiia Ruohonen, Ida-maria Wirkkala ja Juho Väisänen. Zatelliitin puhelinnumero on 044-4972180. Ohjaajat huolehtivat ensimmäisinä päivinä lasten kulkemisesta koulun ja apip-kerhojen välillä.

Aamupäiväkerhon puhelinnumero on 044-4972612.

Toiminnassa noudatetaan kunnanhallituksen hyväksymää koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelmaa. Tietoa apip-toiminnasta löytyy kunnan sivuilta Aamu-ja iltapäivätoiminta

Aamu- ja iltapäivätoiminnasta vastaa koulussamme apulaisrehtori Marja Nikki, p.044-4972 254.

 

KOULUN KERHOTOIMINTA

Koulun oppilaille tarjotaan Kempele Akatemian Action-kerhoja tulevanakin lukuvuonna. Kerho-ohjelma tiedotetaan koulun aloitusviikolla. Oppilaat ovat vakuutettuja myös Akatemian Action-kerhoissa. Lisäksi koulu tarjoaa omia kerhoja, jotka selviävät elokuun loppuun mennessä.

 

LUKUVUODEN TYÖ- JA LOMA-AJAT KEMPELEEN PERUSOPETUKSESSA LV.2024-2025

· Syyslukukausi 7.8.- 20.12.2024

· Kevätlukukausi 7.1.-31.5.2025

Lomat ja vapaapäivät

· Syysloma 21.-27.10.2024 (viikko 43)

· Itsenäisyyspäivä pe 6.12.2024

· Joululoma 21.12.2024-6.1.2025

· Talviloma 3.-9.3.2025 (viikko 10)

· Pääsiäinen 18.-21.4.2025

· Vappu to 1.5.2025

· Helatorstai 29.5.2025

 

Muuta huomioitavaa

· koulunaloitusviikolla 32 oppilaiden koulupäivät ovat seuraavasti:

  ke 7.8. 1-2-lk.oppilailla 9-11.40 ja 3-9-lk.  klo 9-13. Tunnit ovat 1-6-lk. luokanopettajan ja 7-9-lk. luokanohjaajan pitämänä.

  to 8.8. 1-2-lk.oppilailla 8.30-11.30 ja 3-9-lk.  klo 8.30-12.30 Tunnit ovat 1-6-lk. luokanopettajan ja 7-9-lk. luokanohjaajan pitämänä.

  pe 9.8. 1-2-lk.oppilailla on koulua klo 8.30-11.40 ja 3-9-lk.oppilailla klo 8.30-12.30 lukujärjestyksen mukaisesti.

· ma 12.8. siirrytään normaaliin lukujärjestyksen mukaiseen työskentelyyn

 

Lukuvuoden uintiviikot:

syksy: vko 33-35 (1-6-lk.), vko 36-38 (7-9-lk.)

kevät: vko 7-9 (1-6-lk.), vko 4-6 (7-9-lk.)

 

VKO 33 (12.-16.8.) Työjärjestyksen mukainen koulu alkaa, 1-6-lk.uintiviikko

TO: Linnakangastalon poistumisharjoitus klo 9.20

VKO 34 (19.-23.8.) 1-6-lk.uintiviikko

TO: 7-lk.ryhmäytymispäivä Luurinmutkassa

VKO 35 (26.-30.8.) 1-6-lk.uintiviikko

KE: Koulurauhan julistus klo 10.15/oppilaskunta

 

Toivotamme kaikille reipasta koulunaloitusta ja tervetuloa kouluun!

LINNAKANKAAN KOULUN VÄKI